Loopbaanadvies → Stappenplan

Reflectie en toekomst

In een Koersonderzoek houdt de coachee zijn/haar loopbaan tegen het licht en trekt conclusies m.b.t. de toekomst in werk. Resultaat: de coachee weet in welke rol en in wat voor setting hij/zij het best uit de verf komt en is in staat om de juiste keuzes te maken.

Klik hier voor een printversie van dit stappenplan.

Koersonderzoek

In zes tot acht sessies komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1. Levensverhaal en loopbaan

Onderzoek van de loopbaan en levensloop aan de hand van een biografische werkopdracht. Inzicht in de betekenis van thema's in de persoonlijke geschiedenis op het gebied van leven, leren en werken. Het fundament voor keuzes m.b.t. de koers in de loopbaan.

2. Successen en talenten

Inzicht in kenmerkende talenten en potentieel. Niet alleen inzicht,maar ook 'toe-eigenen' en trots op de verworven 'bagage' zijn resultaten van deze oefening.

3. Eigenschappen en vaardigheden

Analyse van persoonlijke eigenschappen, competenties en gedragsvoorkeuren. Zo nodig werken aan minder impact van beperkende overtuigingen op het professioneel functioneren.

4. Waarden en drijfveren

Inventariseren van kenmerkende waarden, motiverende factoren en drijfveren in relatie tot vraagstukken in werk. Resultaat is inzicht in factoren die van belang zijn om effectief en met plezier te werken.

5. Kernkwaliteiten en uitdagingen

Ontdekken, herkennen en leren toepassen van kernkwaliteiten. Balans vinden tussen kernkwaliteiten en valkuilen. Inventariseren in welke mate het huidig werk een beroep doet op de kernkwaliteiten.

6. Feedback en conclusies

Collega's, vrienden en familieleden wordt gevraagd om kenmerkende eigenschappen te benoemen. De coachee vergelijkt de uitkomst van de 360 graden feedback met de opbrengst uit de voorafgaande oefeningen en trekt conclusies.

7. Scenario's en consequenties

Van zelfinzicht naar loopbaanperspectief. Verkenning van diverse scenario's, aandacht voor consequenties van de verschillende opties. De coachee overziet de koers waarin zijn/haar loopbaan zich zal ontwikkelen.

8. Koers en actie

Doelstellingen en een persoonlijk actieplan. Als de koers zich richt op nieuw werk, dan bieden wij twee extra sessies voor het opbouwen van een nieuw CV en LinkedIn profiel.

De gesprekken zijn uitnodigend, met aandacht voor reflectie op het huidig functioneren en met toenemend focus op de toekomst. Iedere sessie wordt voorbereid aan de hand van een huiswerkopdracht en de coachee wordt gevraagd van elke bijeenkomst een reflectieverslag te maken.

  • Team Happel Company

  • Happel Company, landelijk opererend outplacement-, re-integratie- en loopbaanadviesbureau. Met loopbaancoaches erkend door CMI, Noloc, Nobco, Ergotherapie Nederland of NfM.
    Klik hier voor een presentatie van coaches.

  • Contact

  • Neem vrijblijvend contact op via info@happelcompany.nl, of bel 070 - 220 22 99.
    We maken graag persoonlijk kennis in een kosteloos, oriënterend gesprek.
    Klik hier voor meer contactgegevens.